Bilinçli Dönüşüm Sanatı isimli etwinning projesi kapsamında birçok ortak işbirlikçi çalışmalar proje boyunca gerçekleştirilmiştir. Bunlardan sonuncunu final ürünleri karma takım ile yapılan Sanal Sergi oluşturdu.
Projede ; Sakarya başta olmak üzere Denizli, Muğla, Gebze , Karamürsel , Hendek den bulunan 8 öğretmen ortaklarımız ile 28 öğrenci bir araya gelerek atölye çalışmaları , etkinlikler , WEB 2.0 araçları kullanımı gerçekleştirildi. Proje nihai aşamaya 4 ay sonra ulaştı.
Proje sonu sanal sergi final çalışmasında ; Sanatsal Farkındalık tabloları-resimleri ve atıklardan çanta tasarımları yer aldı. 14-18 yaş aralığındaki gençler tarafından tekstil atıkları , bilişim atıkları ve farklı atıklar sanatsal ürünlere çevrildi.
Öğrenciler projede çok keyifli çalıştıklarını ifade ederken , projenin karşılıklı bilgi-beceri paylaşımı yapmakta , farklı çalışma örnekleri görmekte , değişik kültürdeki okul öğrencilerini tanıma da fayda sağladığını belirttiler. Öğrencilerimiz proje sayesinde farkındalıklarının çok daha fazla arttığını da dile getirirken "Artık her malzemeye çok farklı bir gözle bakmaya başladım, çok ürün yerine sürdürülebilir ürün anlayışını benimsedim" ifadelerinde bulundular.
Proje içerisinde ; Atık toplama ayrıştırma etkinlikleri , atık yönetimi eğitimleri yanı sıra değerli sanatçı Deniz Sağdıç atıklardan sanat yapan ressam söyleşisi , İHKİP & Aslı Filinta Demir Modacının sürdürülebilir tekstil semineri de yapıldı. Proje sürecinde atıklardan çeşitli atölye çalışmaları çok sayıda yer aldı. Bunların yanısıra ; 12 Mart İstiklal Marşı, 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma günü, Güvenli İnternet günü etkinlikleri WEB 2.0 araçları etkin bir şekilde kullanılarak kutlandı.
Proje kapsamında okul olarak atıklarla alışveriş çantası ve sanatsal tablo tasarımları yapıldı.Tüm proje ürünleri sanal sergi olarak hazırlandı.
Okulumuz Bilinçli dönüşüm sanatı etwinning projesi yürütücüsü Hacer ÇETİN öğretmenimiz ve öğrencileri 2021-2022 eğitim öğretim yılında okulumuzdaki sıfır atık farkındalığı çalışmalarına öncülük etmişlerdir. Mesleki eğitimin tanıtılmasına , işbirliği odaklı çalışma anlayışı sağlanmasına , geleceğin en önemli konusu olan atık farkındalığı oluşturulmasına katkı sağladıkları için tekrar teşekkür ediyoruz.
"Bilinçli Dönüşüm Sanatı" eTwinning projesi üyeleri ( 10 F Moda Tasarım Teknolojisi Alanı Elif T., Simge T., , Medine Sena K. , Elanaz E. )
SANAL SERGİ İÇİN TIKLAYINIZ. https://www.emaze.com/@ALRCZOLIW/gallery
Adres:
Kesikkapı Mahallesi 505. Sokak No8 Fethiye/MUĞLA
Telefon
02526141030